Yoga

“Practice is the art of being there”

Patanjali

Bij Relaxatiecoaching beoefen je yoga in een authentieke Mongoolse yurt. De vertaling van yurt of ger is “thuis”. Dit gevoel van “thuiskomen” is ook wat regelmatige deelnemers omschrijven.

Yoga beoefenen is een uitnodiging om stil te vallen, om je drukke leven en wat daar gebeurt even op pauze te zetten en je te verbinden met je lichaam, je ademhaling. Het is de weg van lichaamsbewustzijn kiezen, van acceptatie van de mogelijkheden én grenzen die jouw lichaam heeft én aangeeft. Yoga geeft je de kans om op een diep niveau jouw innerlijke stem, jouw ziel (opnieuw) te horen.

Ik leerde op een Functionele manier yoga geven, waarbij het er niet om gaat hoe een houding eruit ziet, wél hoe een houding voelt in het gebied waarvoor ze bedoeld is. Jouw lichaam staat niet ten dienste van de perfecte yogahouding, de houding staat ten dienste van jouw lichaam. Iedereen heeft zijn unieke anatomische bouw, waardoor een zelfde houding er bij iedereen verschillend uitziet. Ik help je graag op weg om de houdingen aan te passen aan jouw lichaam én mogelijkheden.

En… Yoga is er voor iedereen! De grootste misvatting is dat je lenig moet zijn om yoga te beoefenen, niks is minder waar. Je begint op het punt waar je bent, en geleidelijk aan verleg je jouw grens.

Je leert jezelf kennen via yoga, het kan best confronterend zijn om te voelen dat een houding niet lukt en hoe jij daar dan mee omgaat. Ik begeleid jou graag in dit proces. Daarom hou ik de groepen bewust klein, zodat ik voldoende aandacht kan geven aan iedereen.

Yoga is echter veel meer dan enkel het uitvoeren van houdingen, zoals wij het hier in het westen vaak benaderen. In de lessen die ik geef, besteed ik ook aandacht aan ademhalingsoefeningen, begeleid ik jou in visualisaties en zetten we stappen in meditatie en yogafilosofie. Deze benadering brengt je ook mentaal de nodige veranderingen, je kijkt anders naar het leven en de gebeurtenissen, je accepteert vaker de dingen zoals ze zijn.

Zet de stap, kom vrijblijvend uitproberen, misschien krijg je net als ik destijds, een yes-gevoel J

Ik nodig je uit om het aanbod, de data en praktische afspraken hiernaast te bekijken, en… tot op de mat?

Kom je liever niet in een groep, privé yoga kan ook, mail me voor meer informatie en mogelijkheden.

© 2019 Copyright - Relaxatie Coaching